Het is tijd voor een nieuwe wind in je huis, even een verse sfeer in je huis. Misschien wel omdat je gaat samenwonen, of omdat je spullen simpelweg echt aan vervanging toe zijn. Maar waar begin je? Want misschien heb je wel geen tijd om alle meubelboulevards af te struinen. En, uberhaupt, ga je daar wel vinden wat je zoekt?

Maak een online design

Er zijn tegenwoordig tal van programma’s en apps die je kan downloaden waarmee je digitaal al een idee van je woning kan vormgeven. Voorbeelden zijn Houzz en Home Design 3D. Veel van deze apps zijn gratis, altijd fijn. Stap pas na het maken van je design over op het aankopen van spullen.

Maak een kleuren moodboard

Ook is het van belang om de kleuren te bepalen die de boventoon gaan voeren in jouw woonkamer. Knip uit tijdschriften alles wat jij mooi vindt uit en plak het op een groot stuk papier. In combinatie met je online design heb je zo een vrij compleet idee van hoe jouw ideale interieur er uit moet komen te zien.

Shoppen maar

Heb je daadwerkelijk geen tijd om meubelzaken af te gaan, dan is er enorm veel aanbod online. Fijn is dat je vaak ook meubels mag uitproberen thuis. Zoek goed uit of een shop die mogelijkheid biedt. Zo kan je bijvoorbeeld stoelen laten bezorgen en een weekje ‘proef zitten’. Bevalt het niet of past het toch niet helemaal bij de rest van je meubels, dan laat je ze weer ophalen. Hetzelfde kan vaak ook met vloerkleden. Toch moeilijk in te schatten hoe iets over gaat komen als het nog niet in je woning zelf staat of ligt. Probeer vooral geen overhaaste beslissingen te maken, want dan maak je over het algemeen niet de beste keuzes.

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz